Case

As Oy Pajupillintie 15

Perinteinen putkiremontti Helsingin Kannelmäessä

Perinteinen putkiremontti YVR-mallilla


Helsingin Kannelmäessä sijaitseva asunto-osakeyhtiö toteutti perinteisen putkiremontin YVR-mallilla. Tilaaja innostui yhteistoiminnallisesta hankemuodosta heti hankkeen alkuvaiheen neuvotteluissa. Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Jani Gratschew: ”Takoi Yhtiöt valittiin hankkeeseen, koska he pystyivät vakuuttamaan omalla osaamisellaan sekä kehittämällään YVR-hankemallilla. Takoi oli mukana koko hankkeen ajan ja tuki hienosti taloyhtiön päätöksentekoa alkuvaiheen asukasilloissa sekä suunnittelun ja toteutusvaiheen aikana.”

Hanke oli optimaalinen kohde YVR-malliseen toteuttamiseen. Taloyhtiössä on yksi rakennus, jossa on 58 huoneistoa, kuusi porrashuonetta ja kolme kerrosta. Tavoitteena oli tehdä onnistunut linjasaneeraushanke aikataulussa ja asetetussa budjetissa. YVR-mallissa Takoi toteutti hanke- ja esisuunnittelun, jonka pohjalta toteutusvaiheen urakka kilpailutettiin.

Urakan toteutus

Urakoitsijahaastattelujen jälkeen urakoitsijaksi valikoitui Bravida Finland Oy. Urakkakilpailutuksen jälkeen toteutussuunnittelu toteutettiin yhdessä tilaajan ja urakoitsijan kanssa. Yhteistoiminnallinen toteutus oli tämän projektin parasta antia. Urakoitsija oli innolla mukana suunnittelussa ja antoi paljon hyviä ideoita sekä ajatuksia, jotka saatiin jo suunnitteluvaiheessa kirjattua lopullisiin suunnitelmiin.

Hankkeen lopputulos

Hanke valmistui alkuperäiseen aikatauluun nähden kuukauden etuajassa ja hankkeen budjetoitu kustannusarvio alitettiin. Huolellisella perehtymisellä hankkeessa ei tullut isompia yllätyksiä vastaan ja toteutusvaihe sujui suunnitellusti. Jani Gratschew oli tyytyväinen hankkeen lopputulokseen: ”Taloyhtiön asukkaat ovat tyytyväisiä lopputulokseen ja taloyhtiö on remontin myötä päivitetty 2020-luvulle tekniikan ja märkätilojen osalta. Yhteistyö Takoin kanssa sujui hyvin ja sisältö vastasi hinta-laatusuhteeltaan toivottua.” Hanke valmistui vuonna 2021.